Online Cursus: Het Beelddenkende Brein


sinds 21-2-2023 03:00:42

Grote foto online cursus het beelddenkende brein diensten en vakmensen workshops Grote foto online cursus het beelddenkende brein diensten en vakmensen workshops Grote foto online cursus het beelddenkende brein diensten en vakmensen workshops
prijs: -
Locatie : Apeldoorn  (Gelderland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Data: Doorlopend

Cursusmakers: Natasja Esmeijer en Miranda Meijer

Voor wie is de cursus bedoeld? Ouders, volwassen beelddenkers, Coaches, Zorgmedewerkers, Iedereen die met kinderen werkt.

Inhoud: Onze meest complete cursus over Het Beelddenkende Brein

Beelddenkers denken en leren heel anders dan taaldenkers. Dat komt omdat zij anders met informatie omgaan. Er wordt door beelddenkers meer gebruik gemaakt van de functies van de rechterhelft terwijl de taaldenkers juist met hun linkerhersenhelft denken. Dat levert verschillen op in het verwerken van informatie. Een beelddenker heeft in het begin eerst veel informatie nodig om te begrijpen waarom iets gaat zoals het gaat. Een taaldenker wil juist stapje voor stapje door het proces gaan. Dat zorgt voor andere behoeften tijdens het leren en opvoeden.

Beelddenken is een complexe materie die niet in een onderdeeltje, gedrag of symptoom te vangen is. Alles hangt met elkaar samen waardoor het van belang is dat je alle onderdeeltjes meeneemt in je verhaal. Wij leveren die onderdeeltjes waardoor je overzicht krijgt van de complexiteit van het beelddenken en gaat begrijpen waardoor iemand anders denkt, leert en reageert.

De verschillen zijn het meest zichtbaar in je lagere-schooltijd maar ook als volwassene sta je anders in het leven dan een taaldenker. Wil je begrijpen waarom jij je vaak anders voelt, voel jij je dom omdat je vroeger op school niet mee kon komen? Maak een eind aan die gedachten. Door de kennis in deze cursus kom je erachter hoe anders je brein werkt maar ook welke talenten en mogelijkheden je waarschijnlijk ook hebt. Voor jezelf, je collega’s, je kinderen.

Wat krijg je aangeboden?
- Hoe werkt een taaldenkbrein en hoe werkt een beelddenkbrein
- Het hooggevoelige beelddenk denkproces
- Hoe connect beelddenken met diagnoses als Autisme, ADHD, ADD, Dyslexie en Dyscalculie. 
- Hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.
- Verbindende communicatie
- Hoe herken je beelddenkers
- Hoe werkt je brein
- Tips en tricks voor het dagelijks leven
 

De cursus bestaat uit 4 modules. 
In de eerste module leggen we uit hoe het brein werkt. Je leert de verschillen te zien tussen taaldenkers en beelddenkers en welke eigenschappen het rechtse brein nog meer heeft. Hoe herken je of jijzelf, je kind of je collega een beelddenker is?

De tweede module staat in het teken van hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is een van de aspecten van het beelddenken die veel invloed heeft op het welbevinden van een persoon. Welke talenten en kansen biedt jouw hooggevoeligheid?

In de derde module leer je onderscheidt te maken tussen autisme, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie en TOS en beelddenken. Er zit een grote overlap tussen de verschillende neurodiversiteiten. De belangrijkste punten verzameld waardoor je snel weet waarmee je te maken hebt. 

In de vierde module spitsen we ons toe op communicatie en gedrag. Hoe ga je om met hooggevoelige mensen, Hoe krijg je ze gemotiveerd en hoe zorg je ervoor dat je positief in het leven staat.


Aanmelden:
Aanmelden voor deze online cursus kan via de website:  Beelddenkendebrein .nl
Vul tijdens het bestelproces deze waardeboncode in voor 5% korting:  leerhulpmiddelen 2022

Prijs:  €595,00 excl. BTW

 

Kenmerken: Aangeboden in ApeldoornKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 27879187 Meld aan Aanbodpagina