SPEKSTEEN + BOETSEER WORKSHOPs, APELDOORN


  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops Grote foto speksteen boetseer workshops apeldoorn diensten en vakmensen workshops
€ 40
Locatie Apeldoorn  (Gelderland)

Kenmerken

Beschrijving

WORKSHOPs SPEKSTEEN of BOETSEREN:
Creatief beeld maken!
Maak je eigen beeldje tijdens een middag speksteen bewerken of boetseren met zelfhardende Plusklei of tijdens de cursus boetseren in was of klei bij Barb’s Beeldentuin-atelier aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel.
Docente is Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel. Zij heeft 30 jaar ervaring in het maken van beelden in brons en steen en werken met klei, was, gips, steen en brons. Je zit tussen de beelden tijdens de workshop of cursus. Inspiratie komt soms vanzelf, van te voren of ter plekke. Intuïtief werken is mogelijk, figuratief of abstract. Ieder mag maken wat hij/zij zelf wil. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan kan tijdens de workshop iets aangereikt worden. Ze laat voorbeelden zien en doet voor hoe je met het gereedschap en materialen kunt werken. Tijdens de workshop/cursus kun je om hulp vragen als je vastloopt.
De deelnemers doorlopen het hele proces van bewerken en krijgen iets mee over ruimtelijke vormgeving bijv. in de vorm van de werking zien van het holle en het bolle, ruw en glad, schaduw en lichtwerking.
Bij het maken van een stenen beeldje werk je met weghalen - je werkt van buiten naar binnen, terwijl je bij boetseren werkt met opbouwen - je werkt van binnen naar buiten. Om enthousiast te worden
voor het maken van een beeldje, moet je het gewoon doen en het meemaken. Veel mensen gingen al met hun eigengemaakte beeldje naar huis.

In alle seizoenen kunnen er beelden gemaakt worden. De workshops speksteen worden binnen gehouden als het te nat en/of te koud is, we gaan naar buiten als het wat warmer is en mooi weer, terwijl de vogeltjes fluiten en de vlinders rondfladderen om de bloemen!
De stukken speksteen voor de workshop speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in 1 middag een beeldje van te maken en tegelijk intensief met het steentje bezig te zijn.
Tijdens de workshops speksteen wordt er gewerkt met speciale steenvijlen. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Barbara heeft verschillende soorten speksteen in
allerlei kleuren op voorraad. Er wordt aan tafels en steenbokken gewerkt. Het polijsten doe je met speciaal steen schuurpapier.
Open inschrijving diverse zaterdagmiddagen.
Op aanvraag ook op andere data voor groepjes van min. 4 pers.

Een middag een workshop volgen kost € 40,- (incl. btw, gebruik van zagen, speciale vijlen + speciaal steen schuurpapier, koffie en thee) en duurt van 13.00-16.30 uur. Data 2017: 21/1, 18/2, 18/3, 15/4, 3/6, 1/7, 26/8, 16/9, 14/10, 18/11, 16/12. De prijs is excl. een speksteen, die je bij mij kunt kopen. Afrekenen gaat contant. De steen kun je zo duur maken als je wilt, ze zijn er vanaf € 5,- , Plusklei kost 8,- per pakje van 1,5 kg en € 20,- voor een pak van 5 kg.
Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Veel mensen werden al enthousiast en gingen met hun zelfgemaakte beeldje naar huis.
Aanmelden + info via Barbara Pijnappel email art-barb@planet.nl

Tijdens de WORKSHOP BOETSEREN werk je met zelfhardende Plusklei. Dit is speciale klei die niet gebakken hoeft te worden in een (klei)oven. Zelfs kan deze klei later beschilderd worden, prijzen zie bij workshop speksteen.

Op aanvraag kunt u een of meerdere cadeaubonnen voor workshops speksteen bewerken en/of boetseren bestellen.

Voor groepen vanaf 4 pers. is het mogelijk om een workshop te organiseren op andere dagen/tijden/locaties bijv. als personeelsuitje, bedrijfsuitje, feest van personeelsvereniging, verjaardagscadeau, vrijgezellenfeest, jubileumgesch
Kenmerken: Aangeboden in ApeldoornE-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 1645933

Meer Workshops

Meer Workshops aangeboden in deze subrubriek.