Online Cursus: Het Beelddenkende Brein “Onderwijs”


sinds 21-11-2022 04:00:16

  • Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops
  • Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops
Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops Grote foto online cursus het beelddenkende brein onderwijs diensten en vakmensen workshops
prijs: -
Locatie : Apeldoorn  (Gelderland)
Website : Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving


Data: Doorlopend

Cursusmakers: Natasja Esmeijer en Miranda Meijer

Voor wie is de cursus bedoeld? Leerkrachten van het basis- en voortgezet onderwijs

Inhoud: Het Beelddenkende Brein op school. Hoe geef je les aan beelddenkers en waarom leren zij anders.

Beelddenkers denken en leren heel anders dan taaldenkers. Dat komt omdat zij anders met informatie omgaan. Er wordt door beelddenkers meer gebruik gemaakt van de functies van de rechterhelft terwijl de taaldenkers juist met hun linkerhersenhelft denken. Dat levert verschillen op in het verwerken van informatie. Een beelddenker heeft in het begin eerst veel informatie nodig om te begrijpen waarom iets gaat zoals het gaat. Een taaldenker wil juist stapje voor stapje door het proces gaan. Dat zorgt voor andere behoeften tijdens het leren.

Beelddenken is een complexe materie die niet in een onderdeeltje, gedrag of symptoom te vangen is. Alles hangt met elkaar samen waardoor het van belang is dat je alle onderdeeltjes meeneemt in je verhaal. Wij leveren die onderdeeltjes waardoor je overzicht krijgt van de complexiteit van het beelddenken en gaat begrijpen waardoor deze kinderen anders leren.

Veel leerproblemen zijn terug te voeren op deze andere manier van denken. In deze cursus leggen wij precies uit wat er anders is in de hersenen, welke vaardigheden en tools beelddenkers wel tot hun beschikking hebben en waarom zij vaak moeite hebben met het huidige lessysteem. Met kleine aanpassingen kun je voor deze kinderen een pedagogisch klimaat scheppen dat wel voldoet aan hun behoeften en kun je zorgen voor een veilig schoolklimaat waar alle kinderen gelijke kansen hebben om zich te ontwikkelen op een manier die past bij hun eigen natuurlijke leerporces.

Wat krijg je aangeboden?
- Hoe werkt een taaldenkbrein en hoe werkt een beelddenkbrein
- Het hooggevoelige beelddenk denkproces
- Hoe connect beelddenken met diagnoses als Autisme, ADHD, ADD, Dyslexie en Dyscalculie. 
- Hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.
- De ontwikkeling van het brein en de werkrichting.
- Hoe herken je beelddenkers
- De invloed op het leerproces van de verschillende zintuigdominanties.
- Hoe kan ik de les zodanig inrichten dat taaldenkers en beelddenkers optimaal kunnen leren.
- Het leerproces en de leerkuil van beelddenkers en taaldenkers.
- Herken en voorkom schooltrauma

De cursus bestaat uit 4 modules.  
In de eerste module leggen we uit hoe het brein werkt. Je leert de verschillen te zien tussen taaldenkers en beelddenkers maar kan ook herkennen of kinderen een andere werkrichting hebben of juist auditief of visueel leren. Niet alle beelddenkers leren visueel, dat staat los van elkaar.

De tweede module staat in het teken van hooggevoeligheid. Hooggevoeligheid is een van de aspecten van het beelddenken die veel invloed heeft op het welbevinden van het kind. Ook het denkproces wordt gedeeltelijk bepaald door de mate van gevoeligheid van een leerling.

In de derde module leer je onderscheidt te maken tussen autisme, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie en TOS en beelddenken. Er zit een grote overlap tussen de verschillende neurodiversiteiten. Geen uitgebreide vakliteratuur maar wel de belangrijkste punten verzameld waardoor je snel weet waarmee je te maken hebt.

In de vierde module spitsen we ons toe op het lesgeven. Hoe geef je beelddenkers en taaldenkers tegelijkertijd les, hoe zien de verschillende lee
Kenmerken: Aangeboden in ApeldoornKlik hier en bezoek de website voor meer informatie

E-mail deze adverteerder
Advertentienummer: 27879188 Meld aan Aanbodpagina